Érezd otthon magad :)

Nincs a világon jobb lélekgyógyász az arcunkat nyalogató kiskutyánál.

2010. augusztus 20., péntek

Újdonságok a közös életünkben

Reggel nagyon kerge volt, akkor szokott így viselkedni, ha oltásra megyünk. De ma nem ez várt rá, hanem a kozmetikusunk, Heni jött hozzá egy kis fülszőrtépésre, karomvágásra, és mancs-szőr-vágásra. A fülszőrtépést borzasztóan tűrte, hisztizett a kisasszony... Szóval szépen mutatkozott be. A másik kettővel nem volt gond. Utána vérig volt sértve, a wc ajtó előtt aludt :P Mire felkelt, nem volt vele baj. Muszáj lesz megszoknia, ami kell, az kell. :)

ÉÉÉS, voltunk sétálni!!! Bár azt is mondhatnám, hogy lementünk ülni :D Nem tetszett neki, hogy pórázon kell jönni, kb. hármat lépett, azon kívül ugrált, ült vagy feküdt. Megismerkedtünk a házban lakókkal (ill. csak Jiji), többen is jöttek le, amikor üldögéltünk a lépcsőház előtt. Mindenki megdögönyözte, ő egyből hátravágta magát :D Most alszik, ha felkel, megpróbálkozunk még egyszer a dologgal. Itthon ment már pórázon, bár akkor a fele a szájában volt. Persze, új még a helyzet, szokni kell... Hamarosan csak belejön :)



Nem akarom elkiabálni, de nagyon szépen használja a pelenkát. Éjjel kiment, ivott, pisilt pelusra és visszajött aludni. Sokszor már nem is szaglászik előtte, egyből megy rá! :))

2010. augusztus 17., kedd

3 hónapos!

Azaz negyed éves, és egyre jobban imádom... :)))



Furcsa, hogy milyen hangok képesek elhagyni egy 3 hónapos kiscsaj torkát :P

*video

És egy bónuszkép. Dzsindzsi vs. Kroko :)

2010. augusztus 12., csütörtök

Terveink vannak :))

Ma voltunk ismét oltáson, kombinált ismétlést kapott a csajom. Kb. hasonlóan "tűrte", mint a múltkorit, a különbség annyi volt, hogy most a saját dokinknál voltunk, aki élőlényként bánt vele. Amúgy jól van, sokat alszik, de ha ébren van, játékos. Hozzányúlni megint nem nagyon lehet, nem is erőltetem. Majd holnap. Reméljük :))
ÉÉÉS... Egy hét múlva mehetünk sétálni! Bár kutyákkal nem nagyon érintkezhet még, a doki azt mondta, h csak olyannal, akinek minden oltása megvan. Egyelőre inkább kerüljük őket. 28-án kell vinni a veszetség ellenire, onnantól pont egy hét, és aztán szabad a pálya!
Fájdalomdíjként kapott egy KONGot, élvezte... :))



És ahogy a cím is mutatja, terveink vannak! A közelebbi jövő hét vasárnapra esik, elviszem Jijit a nagymamámékhoz, ahol van szép nagy kert, és kiélheti a benne túltengő energiákat :P Az út kocsival kb. 40 perc, kicsivel több, mint amennyit hazafelé utaztunk vele. Remélem, jól viseli majd. Kíváncsi vagyok, biztos nagy élmény lesz... mindkettőnknek :))

A távolabbi, de nem távoli pedig a kutyaovi. Akkor is gondolkodtam már ezen, mielőtt hazahoztuk volna, de ma az asszisztens is megerősített ebben. Egyre többször tapasztalunk nála domináns viselkedést, és én úgy gondolom, h mi egyedül kevesek vagyunk ehhez. Emiatt is nagyon izgatott vagyok, remélem, sokat tanulunk majd mindketten, és tényleg ideális társává válunk egymásnak.

Tegnap megvolt a második fürdetés is, most nem ment olyan könnyedén, mint az első. Folyton ki akart mászni, a szárítást pedig borzalmasan rosszul tűrte, folyamatosan harapdált közben - nem játékból. Este bosszúból beleült a k#kijába, úgyhogy tarthattunk egy lightosabb popófürcsit is, de nincs szerencséje, mert csillog-villog és illatozik :P
Jó hír, hogy bolhának nyoma sincs (koppkoppkopp), vagyis nyoma az pont hogy lett mára, az én(!) ágyamban találtuk meg azt a dögöt nem_élve ágyneműcserénél. Pedig nem is alszik velem, felugrani sem tud, az első két tappancsát szokta reggelente feltenni, amikor ébreszt. Grr. Remélem, vége.


Nem mindig látod, mi az, ami egy kutya szívében rejlik, de ha bízol benne, esélyt adsz neki, hogy megmutassa, mire képes.

2010. augusztus 8., vasárnap

Nyakörv

Ahhoz képest, amilyen kisördög volt az előző bejegyzés idején... hát, a ma reggeli teljesítménye mindent felülmúlt. Megúsztatta picit az előszobát...

No de nyakörv. Jó nagy dilemmában voltunk vele eddig. Még kb. két évvel ezelőtt vettem neki egy kis rózsaszín bőrnyakörvet kék szivecskékkel, hogy ha majd végre lesz kutyám, ez milyen aranyosan passzolna a fehér szőréhez. Ahogy elkezdtük látogatni Jijit, és láttuk a felnőtt kutyákat is, valamiért úgy tűnt, hogy ez a nyakörv kicsi lehet, így aztán vettünk másikat. Szintén bőr, bordó nyakörv, strasszos tappancsokkal, szerintem gyönyörű volt. De hamar kiderült, hogy soha nem lesz akkora a nyaka, hogy ez kelljen. A 2 évvel ezelőtti szerzeményem is hatalmas rá, legalább 5 házilag gyártott lyuk van rajta, de így sem volt jó, folyton be tudta venni a szájába. Aztán ráadásul kaptam felvilágosítást, hogy a bőr nyakörvek annyira nem is jók... :) Úgyhogy elkezdtem keresgélni a textilek között, amiktől régebben idegenkedtem, őszintén szólva azért, mert nem tartottam olyan pofásnak őket, mint bőr társaikat. Azóta már rájöttem, hogy a kutyanevelés során soha nem ezt kell figyelembe venni... Ráadásul ahogy nézegettem a textileket, sokkal szimpatikusabbak lettek - igenis vannak aranyos darabok, és sokkal praktikusabban állítható ez a fajta. Úgyhogy beszereztünk egy Red Dingo Breezy Love Pink nyakörvet, kb. 1 hete megvan, próbálgattam ráadni, de mindig nagyra sikerült állítani, befért a szájába és rángatta volna le magáról. Aztán ma gondoltam egyet, ebéd előtt rátettem. A szájába nem fér be, viszont az én két (három) ujjam a kutya és a nyakörv közé simán. Eleinte kapálódzott, de ahogy szóltam neki, hogy "Jiji, kaja?" már sprintelt is, bevágta az ebédet, utána ivott, aztán jött az ölembe csüccsenni, mint általában evés után... :)) Néha még eszébejutott, de megtűrte magán, most is abban alszik. Nyakörvpara kipipálva! :))


(Ha sikerül jobb képet csinálni róla, lecserélem ezt, de egyelőre csak így tudtam lekapni. Máshogy nem látszik ki a szőréből... :P)

2010. augusztus 4., szerda

Rosszcsont



Hétfőn 11 hetes volt ez a kisördög. Továbbra is édes, aranyos, imádom, de ahogy a cím is mutatja, egy igazi rosszcsont. Szobatisztaságilag is visszafejlődik, megint pisil mindenhova, ahova gondolja, a pelenkát meg ismét csak cincálja vagy morog rá. Tudja, hogy a fürdőszoba neki tiltott terület, mégis amikor csak teheti, besunyul. Ha pisil, néha már a fürdőszoba ajtaja előtt várja, hogy valaki kinyissa (és ő beszaladhasson), hogy fel tudja törölni a félresikerült csurrantást. Szóval aljas. Még mindig :))

Ahogy írtam a múltkor, jól viselte az oltást, és kedves volt az orvos ill. az asszisztens is. Múlthét csütörtökön ismét esedékes volt egy szuri, a kombinált. Picit meglepődtem amikor odaértünk, mert nem a mi dokink volt, hanem a főorvos. Én ismertem őt régről, anno a hörcsögömmel hozzá jártunk, pozitív emlékeim voltak róla. Nos, hát már nem azok az elsődlegesek... a kutyára szinte rá sem nézett, bejött, beledöfte a tűt, majd egy szó nélkül kiment... Jiji sírt vagy sikított, nem is tudom eldönteni. Igazából borzalmasan rossz látvány volt, pláne h az asszisztens meg is nyugtatott, hogy ez csak rosszabb lesz... Mire jöttünk haza, megnyugodott, itthon az ölemben sírdogált és bújt picit, aztán elmentünk aludni. Ő már játszott, mire én felkeltem. Oda is szaladt, én pedig gondoltam nyomok neki egy puszit, ahogy szoktam.. viszont amikor fel akartam venni, elkezdett ugyanúgy sírni, mint az oltásnál. Nem hinném, hogy fájt volna neki, mert mindegy hol fogtam meg, ő maga pedig mindent csinált - rohangált, ugrált, csúszottmászott, pörgöttforgott... Inkább azt tudom elképzelni, hogy a felvételt összekötötte azzal, hogy viszem "kínozni". Péntekre szerencsére kutya baja sem volt... :))

Megvolt az első fürdetés, Jiji moccanni sem mert, úgyhogy nem volt egy bonyolult művelet, és csak a kutya lett vizes :P Olyan kis pihepuha és illatos volt utána vagy két napon keresztül a bundája... :) Viszont sajnos negatívummal is járt - találtunk benne egy döglött bolhát. Valószínűleg nem csípte meg, és úgy tűnt, h nincs is benne több. Másnap mentünk az oltásra, az asszisztens is átnézte, nem talált se bolhát, se bolhak#kát.


(fürdetés közben és után)

Viszont ahogy hétfőn simogattam, észrevettem rajta egy "kis fekete izét". Biztos ami biztos, átnéztem a bundáját, amúgy is paragazdi vagyok. Elszórva találtam egyet-egyet, aztán a nyakánál picit többet is. Hívtam a rendelőt, ki van bent, mondták h a mi dokink, 10 perc múlva már ott is voltunk. Átnézte az asszisztens, jött az orvos is, megállapították hogy ez valóban bolhára utal, de a fertőzés minimális, max. 1-2 lehet benne. Kapott a nyakára cseppet (amúgy is aktuális lett volna pár nap múlva), reméljük kinyírja... Egyébként jól tűrte az egész vizitet, egy hangja nem volt, összesen a pénztárgép berregésétől ijedt meg és szaladt hozzám :)) Kapott jutalomfalatot is, bár elrágni persze nem tudta... :D

Ha már itt tartunk, kijött a 4. foga! Nem tudom, örüljek-e neki, hárommal is gyönyörűen tudott harapdálni. Kíváncsi vagyok egyébként, hogy mikor indul be a fogzás nála, azért már előrébb kéne tartani.