Érezd otthon magad :)

Nincs a világon jobb lélekgyógyász az arcunkat nyalogató kiskutyánál.

2010. július 20., kedd

10 napja együtt



Bizony, Jiji már 10 napja itt lakink velünk. Ez alatt a valamivel több, mint egy hét alatt elég sok minden történt velünk. Ahhoz képest, hogy még csak 10 nap, eléggé ragaszkodik már hozzám.. és én is hozzá :) jópár szokását kiismertem már, és ő is megtanulta, hogy mikor kap enni, nagyjából már azt is, hogy mit szabad neki, mi az ő területe, stb... persze néha egy kisördög, és bebújik mindenhova, megrág mindent, ... A kedvenc játéka kétség kívül az emberi nagylábujjak. Ha valaki jön hozzánk vendégségbe, mindig hozatok vele zoknit :)) a két szemfoga már nagyon éles, hegyes, ha azzal ráharap valamire (valakire) .. hát, annyira nem kellemes :)

Múlthét csütörtökön voltunk beadatni a 2. oltását, jófej volt az állatorvos és az asszisztens is, megdícsérték a kisaszonyt, hogy milyen szép és okos, csak a fogait hiányolták - persze, az ő lábujjuk még sértetlen volt :)) hősiesen tűrte a szurit is, bár picit sírt, és a féreghajtót is, bár az sem nyerte el a tetszését. Itthon kb. fél óráig picit bágyadt volt, aztán elaludt egy-másfél órára, de utána oltás ide vagy oda, ugyanaz a Jiji volt, aki mindig - rohangált, ugrált, aljaskodott :) pedig azt hittük, h majd átalussza a fél napot, de ugyanúgy szórakozott a játékaival, mint ahogy ezen a két videon is:



Nem véletlen, ez a macis csörgő (egyik keresztanyujától kapta :)), és ez a másfél literes flakon lopták be magukat leginkább a szívébe. A macit nyúzza, rágja, élvezi hogy csörög; a flakonra pedig néha ráfeküdni is megpróbál :P, igyekszik azt is megrágni, és tetszik neki, h mindenfelé gurul.

Finnyás a drága, a tápot nem nagyon eszi, csak ha rájön, hogy pillanatnyilag úgysem kap mást. A puhára főtt marhahusi a kedvence, úgy kinyalta utána a tálkáját, hogy mosogatni sem kellett volna :)) Pontosan tudja, hogy mikor van itt az evés ideje, bemegy a konyhába, leül a pult elé, néz felfelé és elkezd csóválni, aztán szalad oda, ahol enni szokott, és ott szimatol, csóvál. Inni is "megtanult", kaja és egy-egy nagyobb játék, ébredés után már odamegy.
A pelust olyan 70%-ban már tudja használni, néha alapból oda megy pisilni, néha meg kell neki mutatni, néha addig forog, h az eleje még rajta van ugyan, de a popsija már lelóg róla :)), néha pedig a lakás egy teljesen más pontját végzi a dolgát, de mindenképp haladás ahhoz képest, h egy hete még csak cincálta a pelust, és azt is játéknak tekintette.

Kb. óránként alszik - szóval egy órát játszik, egy órát alszik. Este 8-9 körül mér kidől, éjfél-fél 1-1-ig alszik, akkor felébred, iszik, általában nagy dolgát végzi, picit játszik, és reggelig megy vissza aludni. Véglegesen fél 6-6 körül kel. Egy hete még felébredtem minden mozzanatára, ma ilyen gondok már nincsenek, ha tényleg azt akarja, h fent legyek és vele foglalkozzak, megoldja :P millió viccesebbnél viccesebb pózban képes szundítani, némelyikről szinte hihetetlen, h kényelmes lenne neki... :))




Most ezekkel a képekkel búcsúzom, majd jelentkezem, picit előbb, mint 10 nap múlva :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése